Sunday, October 02, 2005

Орфей

Колективи > О > Орфей

Назва: Орфей
Жанр: церковний спів, духовна музика, народні пісні, популярні пісні

Загальні відомості:
Чоловічий вокальний октет "ОРФЕЙ" ("ORPHEUS") заснований восени 2000 року в місті Львові (Україна). Група складається з восьми професійних співаків та музикантів, кожен з яких має професійну вищу музичну освіту та великий попередній досвід співу в багатьох професійних та самодіяльних хорових колективах м. Львова, області, а також України.
Група пробує свої можливовсті в різних виконавських стилях проте, головною сферою діяльності ансамблю є акапельний спів. В репертуарі - українська та зарубіжна духовна музика, літургія східного обряду, українські народні та популярні пісні в різноманітних обробках, а також цікаві зразки світової музики a cappella. "ОРФЕЙ" також виконує нові пісні, написані або аранжовані самими ж співаками групи.
Концертна діяльність октету "ОРФЕЙ" розпочалась у Львові у 2001 році, в той же час колектив брав участь в святковому концерті присвяченому приїзду до Львова Папи Римського Івана Павла ІІ з Ватикану, а також октет був запрошений на Світову першість виконавських мистецтв у Голлівуді, США.
Перший міжнародний успіх прийшов в червні 2002 року після успішного виступу на Міжнародному фестивалі духовної музики в м. Ковентрі (Великобританія). В серпні-вересні цього ж року октет приймав участь в XXV Фольклорному фестивалі (Венгожево, Польша) та в X Ярмарці фольклору в м.Калінінград (Росія).
Завдяки успішним виступам колективу в останні три роки (2003 - 2005 рр.) концертна діяльність октету "ОРФЕЙ" стає найбільш активною та цікавою: група дає багато концертів по декілька разів у рік у Франції, де користується великим успіхом, в тому числі і спільні виступи разом з дитячим танцювальним колективом зі Львова - "Веселі черевички", також бере участь в багатьох міжнародних фестивалях у Франції, Швейцарії (м. Берн) та Великобританії (м. Ковентрі). Крім цього ансамбль дає багато концертів в Італії та в різдвяний період в Голландії, де бере участь у великих різдвяних концертних проектах Christmas Proms 2003 та 2004 разом з голландським оркестром, хором та іншими солістами, а також має чудову можливість виступати в найбільших та найкращих концертних залах Королівства Нідерланди таких як: Concertgebouw (Амстердам), Nederlands Congrescentrum (Ден Гааг), De Doelen (Роттердам) та ін.
З початку 2005 року колектив вже побував з концертними турне в Італії та двічі у Франції, а також брав участь у Фестивалі духовної музики в м. Лурд (Франція) та м. Берн (Швейцарія), де також мав великий успіх. Поза фестивальними програмами, колектив дав декілька власних приватних концертів у Франції та Швейцарії.
Крім успішних закордонних гастролей, "Орфей" також багато виступає на запрошення приватного характеру в Україні, в Львові та області (вечірки, різноманітні святкування, офіційні події тощо). Колектив часто бере участь у недільних та святкових богослужіннях у церквах області, а також багато виступає в різдвяний період з спеціальною різдвяною концертною програмою у Львові та області.

Джерело: http://www.orpheus.com.ua/history_ukr.htm

Склад:
Кудовба Володимир - 1-й тенор
Кончаківський Любомир - 1-й тенор
Федорів Роман - тенор
Табаков Павло - тенор
Петрик Петро - баритон
Хавунка Андрій - баритон
Пігура Семен - бас
Сухий Вадим - бас

Альбоми:
Українська духовна музика та колядки - 2002 [CD]
Популярні Українські пісні - 2004 [CD]
The Lion Sleeps Tonight - 2004 [CD]

Посилання:
http://www.orpheus.com.ua/ - офіційний сайт (українська, англійська)
Орфей у спільноті Acappella-UA в ЖЖ

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home