Saturday, October 01, 2005

Менестрелі

Колективи > М > Менестрелі

Назва: Менестрелі
Жанр: народні пісні, джаз

Загальні відомості:
“Менестрелі” були створені з ініціативи шестеро студентів (тепер вже випускників) Львівської Музичної Академії саме під різдвяні свята (у 1997 році) й перший репертуар групи – були різдвяні пісні та колядки. За перші зароблені гроші група записала демо-альбом (знову ж таки з різдвяними піснями). Випадково (або швидше за все ні, адже випадковостей не буває) демо-альбом потрапив одному французькому продюсеру, що співпрацює з українськими колективами. В результаті “Менестрелі” на запрошення французів сім раз поспіль мали довготривалі концертні турне по великих та малих містах Франції. Там же у Франції вийшов й перший сольний альбом команди “Chants de la terre et chants de l'ame”.
Згодом була співпраця з польським віртуозом-кларнетистом Войцєхом Мрозеком і запис спільного альбому “Танці Світу”. До речі, за підсумками продажу компакт дисків в Польщі цей СD в 2002 році зайняв друге місце серед альбомів класичного жанру.
Наступний альбом у співпраці з Войцєхом Мрозеком та шотландцем Ліндсейем Девідсоном був записаний у Львові у червні 2002 року й носить символічну назву “Танці Світу 2”. В тому ж 2002 році “Менестрелі” тільки в Польщі дали близько 70 концертів із програмою “Танці Світу”. Окремо відбулись концерти у Львові, на батьківщині “Менестрелів” (травень 2002 року) та Единбурзі (Шотландія), на батьківщині Л.Девідсона (серпень 2002 року). В той же час группа активно починає виступати з сольними програмами, які більше схиляються в сторону джазової стилістики та фолку. 2002 рік був знаковим для групи ще й через те, що того року “Менестрелі” стали дипломантами міжнародного конкурсу джазових виконавців ДОДЖ 2002 (Донецьк), взяли участь в міжнародному фестивалі у Шотландії “Fringe Festival 2002”, почали співпрацю з відомим польським композитором та джазменом Кшезімиром Дембським (згодом вона переросла в серію концертів по Польщі під керівництвом маестро)...
Окрилений успіхом колектив вирішує зареєструвати нарешті свій перший сольний альбом в Україні. Оскільки найширший репертуар групи все ж таки з, так званими, зимовими піснями, то зрозуміло, що й перший альбом групи - різдвяного характеру. Перший сольник “різдвяний” ще й через те, що таким чином “Менестрелі” вирішила відзначити шість років своєї діяльності.

Джерело: http://www.umka.com.ua/ukr/singer/?id=778

Склад:
Адріана Гайдучок - сопрано
Леся Дмитрів - альт
Лідія Біць - альт
Павло Табаков - тенор
Василь Чучман - баритон
Іван Мороз - бас

Альбоми:
Коляда-Колядка - 2003 [CD]

Альбоми, в яких брали участь:
Танці Світу - [CD]
Танці Світу 2 - 2002 [CD]

Посилання:
http://www.umka.com.ua/ukr/singer/?id=778

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home