Tuesday, October 21, 2008

Укранія

Колективи > У > Укранія

Назва: Укранія
Жанр: народні пісні
Роки: 2002 - дотепер
Звідки: Київ
Керівник: Анастасія Колеушко

Загальні відомості:
Дівочий вокальний квінтет "Укранія" існує з 2002 року. Саме в той час Анастасія Колеушко починає експериментальну роботу з чотирма дівчатами з Національного Народного хору по створенню стилістично оригінальної музичної програми для жіночого вокального ансамблю.
Результат роботи з успіхом був продемонстрований у камерному концерті присвяченому зустрічі Глав Держав у Маріїнському палаці того ж року. Перший сольний концерт відбувся у Києві у Маріїнському палаці 1-го грудня 2002 року з приводу офіційного візиту в Україну Президента Словаччини.
Творчість ансамблю одразу ж привернула до себе багато уваги. За три роки, які дівчата працювали разом, квінтет "Укранія" дав величезну кількість концертів, всі з яких були по-справжньому успішні.
14 листопада 2003 року всі п'ять виконавиць дівочого квінтету "Укранія" були нагороджені Міністерством культури України почесною відзнакою "За досягнення в розвитку культури і мистецтв".
На початку 2006 року дівчата, які належали до складу Національного Народного хору ім. Г.Г.Верьовки вирішують працювати, як "Вокальний квартет хору" і відокремлюються від ансамблю. З цього часу Анастасія Колеушко починає пошук нових виконавиць.
Презентація нового складу відбулася 12-го червня 2007 року за підтримки Фонду сприяння розвитку мистецтв у Галереї фонду. Цей день насправді став для ансамблю днем свого другого народження. Виступ викликав бурхливу реакцію у мистецьких колах.
Основний музичний напрямок – виконання a cappella та синтез народного та академічного співу. До репертуару входять багато творів сучасних авторів, українських та російських народних пісень. Деякі пісні, що виконуються гуртом, оброблені керівником Анастасією Колеушко, у тому числі - пісні Клавдії Шульженко.
Ансамбль презентував свою творчість у кількох відомих фестивалях: Міжнародний фестиваль World Festival Parade Brunssum (2004 рік, Брюнсум, Нідерланди), Фестиваль української культури (2005 рік, Сопот, Польща), Міжнародний фестиваль камерної музики Organum (2005 рік, Суми), Міжнародний етнічний фестиваль Країна Мрій (2007 рік, Київ), Міжнародний фестиваль хорової духовної музики XIII Rassegna Musicale di Canto Sacro (2007 рік, Олбія, Сардинія, Італія), а також відвідав з концертами Німеччину та Чехію.

Склад:
Оксана Кобук
Наталка Хоменко
Ванда Дріневська
Мирослава Щокіна
Анастасія Колеушко - художній керівник

Яків Ревякін - директор

Альбоми:

Контакти:
тел.: 8(044) 331 25 17
8(050) 687 82 90 (Яків Ревякін)
8(050) 211 37 35 (Анастасія Колеушко)
e-mail: info(a)ukrania.kiev.ua

Посилання:
http://www.ukrania.kiev.ua/ - офіційний сайт
Укранія у спільноті Acappella-UA в ЖЖ

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home